Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mandalina sorbesini tatlandırmak için iki farklı yöntem önerilmektedir:
- Zencefilli Mandalina Şurubu: Bu yöntemde, mandalina ve portakalların suyu sıkılıp tencereye aktarılır 1. Üzerine 2.5 su bardağı toz şeker, ince dilimlenmiş zencefil, çubuk tarçın ve karanfil eklenir 1. Orta ateşte yarım saat kaynatılır ve kaynama süresince üzerinde biriken köpükler süzülerek alınır 1. Servis için damak tadına göre soğuk su veya soda ilave edilerek inceltilebilir 1.
- Vanilyalı Mandalina Rüyası: Bu tarifte, taze sıkılmış mandalina suyu ve vanilya kullanılır 2. Şeker eklenmeden yapılan bu tarifte, karışım dondurucuya alınır ve her 30 dakikada bir kaşıkla karıştırılarak hava kabarcıkları oluşturulur 2. Yaklaşık 4 saat sonra sorbe hazır hale gelir 2. Servis yapmadan önce 10 dakika bekletilmesi önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: