Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Benzerlikler:
- Besin değeri: Manda eti, sığır etine benzer şekilde yüksek protein içerir 12.
- Fiziko-kimyasal özellikler: Manda etinin pH değeri, su tutma kapasitesi ve mermerleşme (kas içi yağ dağılımı) gibi özellikleri sığır etine benzer 2.
Farklılıklar:
- Yağ oranı: Manda eti, sığır etine göre daha az yağlıdır, bu da etin daha sert olmasına neden olabilir 12.
- Renk: Manda eti, daha koyu esmer kırmızı renklidir 5.
- Kolesterol ve kalori: Manda eti, daha düşük kolesterol ve kalori içeriğine sahiptir 13.
- Lezzet: Manda etinin tadı, hafif ekşi olarak tanımlanır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: