Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Manço, Türk mutfağında meze olarak tüketilen bir yiyecektir 2. Genellikle közlenmiş biber, domates, sarımsak, zeytinyağı ve bazen yoğurt ile hazırlanır 2.
Hazırlanışında kullanılan ana malzemeler ve yapılışı:
- Patlıcanlar alacalı soyulup doğranır ve tuzlu suda bekletilir 3.
- Bekletilen patlıcanlar kağıt havluyla kurulanır ve az yağda kızartılır 3.
- Ayrı bir tencerede biber, soğan ve sarımsak zeytinyağında kavrulur 3.
- Üzerine salça eklenir ve domatesler dökülür 3.
- Domates pişince baharatlar ve kızarmış patlıcanlar eklenir ve altı kapatılır 3.
Manço, ılık veya oda sıcaklığında servis edilebilir ve yanında köy ekmeği veya hafif kızarmış lavaş ile iyi gider 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: