Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maket pastacı, gerçek pasta yerine kullanılan dekoratif pastalar üreten kişidir 2. Bu pastalar genellikle özel etkinliklerde (düğün, nişan, doğum günü vb.) tercih edilir 2.
Maket pastacının görevleri arasında:
- Tasarım: Pastayı üç boyutlu olarak desenlerle hazırlamak 13.
- Malzeme Hazırlığı: Un, şeker, yağ gibi besin maddelerinden karışım hazırlayarak hamur oluşturmak 13.
- Şekillendirme: Hamura şekil verip, pasta içi ve üstü süslemeleri yapmak 13.
- Pişirme: Hamuru fırında veya ocakta pişirmek, gerekiyorsa kızartmak 13.
- Servis İçin Hazırlık: Pişirilen pastayı servise hazır hale getirmek 13.
- Ekipman Bakımı: Kullanılan araç ve gereçlerin temizliğini ve bakımını yapmak 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: