Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Makarna piştikten sonra birbirine yapışmışsa, düzeltmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Bol Su Kullanın: Makarna suyuna yağ eklemeyin, çünkü bu yapışmayı engellemek yerine artırır 13. Bunun yerine, makarnayı pişirirken bolca su kullanın, böylece nişastalar suda dağılır ve yapışkan tutkal etkisi kaybolur 3.
- İlk 30 Saniye Karıştırın: Makarnayı suya attıktan sonra ilk 30 saniye tahta bir kaşıkla karıştırın, ardından 3 dakikalık aralıklarla karıştırmaya devam edin 1. Bu, makarnanın birbirine yapışmasını önler 1.
- Süzdükten Sonra Durulamayın: Makarnayı süzdükten sonra durulamak, üzerindeki nişastalı tabakayı yıkar ve sosun yapışmasını zorlaştırır 5. Bunun yerine, makarnayı süzüp hemen servis yapın veya sosla karıştırın 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: