• Buradasın

    Mahlota çorbası nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mahluta çorbası, Hatay'ın Antakya ilçesine özgü bir yöresel çorbadır 25.
    Ayrıca, Mersin, Mardin, Antep ve Adana gibi Güneydoğu Anadolu illerinde de yaygın olarak yapılmaktadır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi ülkenin hangi çorbası meşhur?

    Bazı ülkelerin meşhur çorbaları şunlardır: Amerika: Clam and corn Chowder (deniz ürünleri ve mısırla yapılan kıvamlı sebze çorbası). Çin: Won ton Soup (mantılı ve sebzeli "şeffaf" çorba), Lanzhou sığır etli erişte çorbası. Fransa: Soğan Çorbası (içerisinde bir dilim kızarmış ekmek, bol kaşar peyniri bulunan "şeffaf" çorba), Bouillabaisse (Marsilya yöresinde yapılan, patatesli balık ve deniz ürünleri çorbası). İspanya: Gaspacho (Endülüs bölgesinden soğuk domates çorbası). İtalya: Minestrone (içerisinde kalın kesilmiş taze makarna bulunan sebze çorbası). Japonya: Miso soup (yosun türü bir bitkinin "şeffaf" türde çorbası). Macaristan: Gulash (çok sulu tas kebabı kıvamında et çorbası). Rusya: Bortch (lahanası bol, kremalı sebze çorbası). Türkiye: Ezogelin Çorbası, İşkembe Çorbası, Tarhana Çorbası, Yayla Çorbası.

    Mahlota çorbası nasıl yapılır?

    Mahluta çorbası yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 soğan - 1 su bardağı kırmızı mercimek - Yarım çay bardağı pirinç - 6 su bardağı su - Yarım limonun suyu - 1 tatlı kaşığı kimyon - Tuz Üzeri için: - 20 g tereyağı - 1 tatlı kaşığı biber salçası - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 1 tatlı kaşığı nane Yapılışı: 1. Soğanı iri doğrayın ve tencereye alın. 2. Mercimek, pirinç ve suyu ilave edip malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 3. Tuz, limon suyu ve kimyonu ekleyip blenderdan geçirin. 4. Tereyağını küçük bir tavada eritip içine biber salçası ve kırmızı pul biberi ilave edin. 5. Çorbayı kaseye aldıktan sonra üzerine biberli yağ dökün. 6. Nane ile süsleyerek sıcak servis yapın.