Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Madeira iki farklı bağlamda kullanılabilir: Madeira şarabı ve Madeira keki.
- Madeira Şarabı: Bu, Portekiz'in Madeira Adası'nda üretilen bir tatlı şarap türüdür 24. Yüksek alkol oranına sahip olup, karamel, ceviz ve tütsülenmiş tatlar içerir 2. Yemeklerle mükemmel uyum sağlar ve çikolatalı tatlılar, fındıklı pastalar veya ballı tatlılarla servis edilir 24.
- Madeira Keki: 19. yüzyılda İngiltere'de ortaya çıkan bir sünger kek türüdür 1. Limon kabuğu rendesi ve bazen öğütülmüş badem içerir 1. Adını, o dönemde İngiltere'de hem şarap hem de kekin yaygın olarak tüketilmesinden dolayı almıştır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: