Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lutenitsa kahvaltılık sosu yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 g domates 2;
- 200 g havuç 2;
- 3-4 diş sarımsak 2;
- 100 ml zeytinyağı 2;
- 1 yemek kaşığı sirke 2;
- 1 tatlı kaşığı şeker 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadına göre) 2;
- Karabiber (isteğe göre) 2;
- Kırmızı pul biber (isteğe göre) 2.
Yapılışı:
- Biberleri ve patlıcanı közleyin 2.
- Közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın 2.
- Domateslerin kabuklarını kaynar suda hafifçe haşlayarak soyun ve doğrayın 2.
- Havuçları soyup küçük parçalar halinde doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın 2.
- Közlenmiş biber, patlıcan, doğranmış domates ve haşlanmış havuçları geniş bir tencereye alın 2.
- Sarımsakları ince doğrayın ve ekleyin 2.
- Üzerine zeytinyağı, sirke, şeker, tuz ve baharatları ilave edin 2.
- Kısık ateşte karıştırarak pişirin 2. Karışımı yaklaşık 1 saat boyunca pişirin 2.
- Karışım iyice pişip koyulaşınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın 2.
- Soğuyan lutenitsayı sterilize edilmiş kavanozlara doldurun 2.
Lutenitsa, soğuk servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: