• Buradasın

    Lokma içi neden boş olur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Lokma içinin boş olmasının nedeni, hamurun doğru şekilde yoğrulmuş ve dinlendirilmiş olmasıdır 14.
    Hamur yoğrulurken iyice özleştirilmeli ve elastik bir yapı kazanmalıdır 1. Ayrıca, hamurun mayalanması için yeterli süre beklenmelidir 5. Bu adımlar takip edilmezse, hava kabarcıkları patlayarak lokmanın dökülmesine ve içinin boş kalmasına neden olabilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İçi dolu lokma nasıl yapılır?

    İçi dolu lokma yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: 3 su bardağı yoğurt; 1 su bardağı yoğurt suyu; 1 yumurta; 1 yemek kaşığı karbonat; Tuz; Aldığı kadar un; İnce dilimlenmiş sucuk ve kaşar peynir. Yapılış: 1. Oda sıcaklığındaki yoğurdu karbonat ile karıştırıp birkaç dakika kabarmasını bekleyin. 2. Tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırın. 3. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda hamur yapın. 4. Hamurun üzerini örtüp yarım saat kadar dinlendirin. 5. Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgaha alıp bir kez daha yoğurup ikiye kesin. 6. Bir parçasını açıp üzerine aralıklı olarak sucuk ve kaşar dilimlerini yerleştirin. 7. Diğer hamur parçasını da açıp sucuk dizilmiş parçanın üzerine kapatın. 8. Elinizle hafifçe bastırıp iki hamuru birleştirin. 9. Daha sonra bir bardakla sucuklar ortada kalacak şekilde yuvarlaklar kesin. 10. Kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis yapın.