Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limonlu tartın içine limonlu karışım konur 3.
Limonlu karışım için gerekli malzemeler:
- 1 çay bardağı limon suyu 3;
- 2 limon kabuğu rendesi 3;
- 2 su bardağı su 3;
- 1 su bardağı toz şeker 3;
- 3 yemek kaşığı Dr. Oetker mısır nişastası 3.
Hazırlanışı:
- Limon kabuğu rendesi, limon suyu, su, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alın 3.
- Kısa bir süre karıştırıp orta ateş üzerine alın, karıştırarak pişirin 3.
- Kaynama başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edin 3.
- Ocaktan alın, karıştırarak 10 dakika soğutun ve tartın içine dökün 3.
Ayrıca, limonlu krema da kullanılabilir 4. Limonlu krema için gerekli malzemeler:
- 6 yumurtanın sarısı 4;
- 2 limonun rendelenmiş kabuğu 4;
- 125 ml limon suyu 4;
- 200 g toz şeker 4;
- 100 g tereyağı 4.
Hazırlanışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: