Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lezzet aracı, gıdaların lezzetini geliştirmek veya değiştirmek için kullanılan maddelere verilen genel isimdir 13.
Başlıca lezzet aracı türleri şunlardır:
- Doğal lezzet maddeleri: Baharatlar, yabani otlar, uçucu yağlar, meyve suları ve konsantreleri gibi bitkisel veya hayvansal kaynaklardan elde edilen maddeler 1.
- Doğala özdeş lezzet maddeleri: Doğal ürünlerde bulunan maddelere özdeş, kimyasal prosesle izole edilen veya sentezlenen maddeler 1.
- Yapay lezzet maddeleri: Laboratuvarda sentezlenen, doğal yapı maddelerine benzemeyen ve doğal gıdalarda bulunmayan maddeler 1.
- Lezzet maddesi karışımları: Geleneksel gıda işleme yöntemleriyle hazırlanan, lezzet verici özelliği olan ürünler 1.
- Reaksiyon lezzet maddeleri: Amino grubu ve indirgen şeker içeren iki maddenin birlikte reaksiyona girmesi sonucu oluşan tat ve koku veren karışımlar 1.
- Tütsü lezzet maddeleri: Geleneksel gıdaların tütsüleme işleminde kullanılan tütsü ekstrakları 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: