Buradasın
Leziza bütün piliç nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Leziza bütün piliç pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 adet bütün piliç (temizlenmiş) 1;
- 1 adet soğan (dilimlenmiş) 1;
- 2 adet havuç (dilimlenmiş) 1;
- 1 adet kereviz (ince dilimlenmiş) 1;
- 3 taze patates (kabuğuyla birlikte dilimlenmiş) 1;
- 100 g tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış) 1;
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 1;
- 2 adet portakal 1;
- 2 dal taze biberiye (ince doğranmış) 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1.
Hazırlanışı:
- Yumuşamış tereyağına rendelenmiş portakal kabuğunu, ince kıyılmış biberiyeleri, tuzu, kimyonu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin 1.
- Bütün tavuk etini akan suyun altında yıkadıktan sonra iyice kurulayın 1.
- Hazırlamış olduğunuz baharatlı tereyağı sosunu her tarafına sürün 1.
- Tavuk etinin derisinin altına da kabuğunu soyup, ince zarlarını temizledikten sonra dilimlediğiniz portakalları yerleştirin 1.
- Isıya dayanıklı fırın veya toprak kabını yağlayın 1.
- Üzerine dilimlenmiş soğanı, kabuğuyla birlikte dilimlediğiniz portakalı, patatesleri, havucu ve kerevizi yerleştirin 1.
- Bütün tavuk etini sebzelerin üzerine yerleştirin 1.
- Kabı, önceden ısıtılmış 180 derece fırının alt tarafına yerleştirip, 1 saat boyunca pişirin 1.
- Pişirme süresi boyunca arada bir piliçten akan suyunu üzerine dökün 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: