• Buradasın

    Leziza bütün piliç nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Leziza bütün piliç pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
    Malzemeler:
    • 1 adet bütün piliç (temizlenmiş) 1;
    • 1 adet soğan (dilimlenmiş) 1;
    • 2 adet havuç (dilimlenmiş) 1;
    • 1 adet kereviz (ince dilimlenmiş) 1;
    • 3 taze patates (kabuğuyla birlikte dilimlenmiş) 1;
    • 100 g tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış) 1;
    • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 1;
    • 2 adet portakal 1;
    • 2 dal taze biberiye (ince doğranmış) 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1;
    • 1 çay kaşığı karabiber 1;
    • 1 çay kaşığı kimyon 1.
    Hazırlanışı:
    1. Yumuşamış tereyağına rendelenmiş portakal kabuğunu, ince kıyılmış biberiyeleri, tuzu, kimyonu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin 1.
    2. Bütün tavuk etini akan suyun altında yıkadıktan sonra iyice kurulayın 1.
    3. Hazırlamış olduğunuz baharatlı tereyağı sosunu her tarafına sürün 1.
    4. Tavuk etinin derisinin altına da kabuğunu soyup, ince zarlarını temizledikten sonra dilimlediğiniz portakalları yerleştirin 1.
    5. Isıya dayanıklı fırın veya toprak kabını yağlayın 1.
    6. Üzerine dilimlenmiş soğanı, kabuğuyla birlikte dilimlediğiniz portakalı, patatesleri, havucu ve kerevizi yerleştirin 1.
    7. Bütün tavuk etini sebzelerin üzerine yerleştirin 1.
    8. Kabı, önceden ısıtılmış 180 derece fırının alt tarafına yerleştirip, 1 saat boyunca pişirin 1.
    9. Pişirme süresi boyunca arada bir piliçten akan suyunu üzerine dökün 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Piliç kavurma nasıl yapılır?

    Piliç kavurma tarifi için gerekli malzemeler: 2 adet tavuk göğsü; 1 adet orta boy soğan; 1 adet orta boy domates; 1 adet yeşil dolmalık biber; 1 adet kırmızı dolmalık biber; 150 gram mantar; 150 gram brokoli; Kekik, tuz, kırmızı pul biber; 1 diş sarımsak; 100 gram tereyağı. Yapılışı: 1. Soğan, biber, mantar ve brokoliyi kuşbaşı doğrayın. 2. Tencerede tereyağını kavurun. 3. Tavukları kuşbaşı doğrayın ve tencerede iyice kavurarak pişirin. 4. Sebzeleri (domates hariç) tencereye ilave edin ve 10 dakika pişirin. 5. Domates ve baharatları da ilave ederek karıştırın ve ocaktan alın. 6. Arzunuza göre, sade veya pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.