• Buradasın

    Lechon ve lechona aynı mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, "lechon" ve "lechona" aynı anlama gelir, çünkü bu terimler, farklı ülkelerde (Filipinler, Küba, Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti ve Kolombiya gibi) bütün bir domuzun kızartılması yöntemiyle hazırlanan yemeği ifade etmek için kullanılır 125.
    Ancak, "lechon" kelimesi İspanyolca'da "sütle beslenen, henüz anne sütü içen yavru domuz" anlamına gelir 35. Bu nedenle, Filipinler gibi bazı bölgelerde "lechon" aynı zamanda yetişkin bir domuzu da ifade edebilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Lechona yemeği nasıl yapılır?

    Lechona yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet 25 kg canlı ağırlığında domuz (iç organları çıkarılmış, cildi zarar görmemiş); 3,5 kg sarı bezelye (ıslatılmış ve yumuşayana kadar pişirilmiş); 900 gr beyaz pirinç (pişmiş; istenmezse bezelye ile değiştirilebilir); 4 su bardağı (1 kg) domuz yağı. Hazırlık aşamaları: 1. Domuzun hazırlanması: Domuz kesildikten sonra kanı toplanarak kan sosis yapmak için ayrılır, deri dikkatlice çıkarılır, yaklaşık 1 cm kalınlığında yağ (bacon) kısmı deriye bağlı bırakılır. 2. Etin hazırlanması: Etler ve kemikler küçük parçalara ayrılır, 225 gr sarımsak, 1,35 kg yeşil soğan ve 1 su bardağı su ile blenderda pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çekilir. 3. Harcın hazırlanması: Marine edilmiş etler bir süre dinlendirilir. 4. Dolgunun hazırlanması: Domuz derisi düz bir yüzeye iç kısmı yukarı bakacak şekilde serilir. 5. Derinin dikişi ve yerleştirme: Domuz derisinin açık kısımları kalın bir iplik ve çapraz dikiş tekniği ile kapatılır. Pişirme aşamaları: Pişirme süresi ve sıcaklığı: Tuğla veya taş fırın kullanılıyorsa, yüksek sıcaklıkta 8 saat, ardından 2 saat orta sıcaklıkta pişirilir. Cilt glazesi: Pişirme işlemi başlamadan önce domuz derisi acı portakal suyu ile fırçalanır, pişirme sırasında bu işlem tekrarlanır veya ara sıra üzerine soğuk su serpilir [