Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
LDL (düşük yoğunluklu lipoprotein) seviyesini düşürmek için tüketilmesi önerilen bazı gıdalar:
- Omega-3 yağ asitleri içeren besinler: Somon, uskumru, ceviz ve keten tohumu 15.
- Lif açısından zengin gıdalar: Yulaf, arpa, tam tahıllar, fasulye, barbunya, elma ve sebzeler 135.
- Sağlıklı yağlar: Zeytinyağı ve avokado 45.
- Kuruyemişler: Badem, ceviz ve fındık 15.
- Patlıcan ve bamya: Çözünür lif kaynaklarıdır 1.
Kaçınılması gereken gıdalar:
- İşlenmiş gıdalar ve trans yağlar 35.
- Kızartılmış yiyecekler 35.
- Salam, sosis gibi işlenmiş etler 4.
- Hamur işleri ve hazır kekler 4.
- Fast-food ürünleri 4.
Beslenme düzeninde yapılacak değişiklikler kolesterol seviyesini etkileyebilir, ancak kişisel sağlık durumuna uygun bir plan için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: