Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lavaşta yumurtalı kahvaltı yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Domates Soslu Yumurtalı Lavaş Tarifi:
- Malzemeler: 2 adet lavaş ekmeği, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı, taze fesleğen veya maydanoz 1.
- Yapılışı:
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve rendelenmiş domatesleri ekleyerek birkaç dakika kavurun 1.
- Domateslere domates salçası, sarımsak, kekik, pul biber, tuz ve karabiber ekleyip sos kıvam alana kadar pişirin 1.
- Geniş bir tavayı ısıtın ve lavaşı tavaya yerleştirin 1. Hazırladığınız domates sosunu lavaşın üzerine sürün 1.
- Soslu lavaşın ortasına tereyağı ekleyin ve yumurtayı kırın 1. Yumurtanın beyazı hafifçe yayılana kadar pişmeye bırakın 1.
- Yumurtanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve tavanın kapağını kapatarak peynir eriyene kadar pişirin 1.
- Taze fesleğen veya maydanoz ekleyerek servis edin 1.
- Kuru Etli Yumurtalı Lavaş Tarifi:
- Malzemeler: 2 adet lavaş ekmeği, 4 adet yumurta, 5-6 dilim kuru et, karabiber, tuz, ince dilimlenmiş domates 2.
- Yapılışı:
- Yumurtaları kasede kırıp karabiber ve tuz ekleyin, hafifçe çırpın 2.
- Tereyağını tavada eritip çırpılmış yumurtayı ve küçük parçalar şeklinde kesilmiş kuru eti ilave edin 2.
- Hızlıca karıştırıp pişirin 2.
- Lavaş ekmeklerini tezgaha yayın, yarılarına gelecek şekilde yumurtayı paylaştırın 2.
- Diğer yarısını üzerine kapatıp hafifçe yağlanmış tavaya alın 2.
- 2-3 dakika boyunca ısıtıp diğer tarafını çevirin 2.
- Hafifçe kızardıktan sonra tekrar ikiye katlayıp servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: