Evet, tavada hamur açmadan pizza yapılabilir. Hamur açmadan tavada pizza yapmak için gerekli malzemeler: 1 yumurta; yarım su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı süt; 1 tatlı kaşığı kekik; 1 silme tatlı kaşığı tuz; 1,5 su bardağı un; 1 tatlı kaşığı kabartma tozu; 1 yemek kaşığı domates salçası. Yapılışı: 1. Bir karıştırma kabında yumurta, süt, yağ, kekik ve tuzu çırpılır. 2. Un ve kabartma tozu eklenip güzelce karıştırılır. 3. Yanmaz yapışmaz bir tava sıvı yağ ile yağlanır. 4. Hazırlanan hamur tavaya dökülür ve pankek yapar gibi altının pişmesi beklenir. 5. Hamur piştikten sonra çevrilir, pişmiş yüzüne sos sürülür ve malzemeler eklenir. 6. Malzemeler eklendikten sonra tava kısık ateşte, kapak kapalı şekilde pişirilir. Bu tarif, 28 veya 30 cm'lik bir tava kullanıldığında daha iyi sonuç verir.