Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bu mutfağın sağlıklı özelliklerinden bazıları şunlardır:
- Yüksek protein ve sağlıklı yağlar 2. Latin Amerika mutfağında sıkça tüketilen fasulye, mısır, avokado ve kanola yağı gibi besinler, sağlıklı protein ve yağlar içerir 2.
- Taze sebzeler 23. Bol miktarda taze sebze kullanımı, lif, vitamin ve mineral açısından zengin yemekler ortaya çıkarır 23.
- Hafif pişirme yöntemleri 2. Buharda veya az yağla yapılan yemekler, düşük kalorili ve sağlıklı tarifler sunar 2.
Ancak, pişirme yöntemlerinin her zaman sağlıklı olmaması nedeniyle, bazı yemeklerin kalori ve yağ içeriği yüksek olabilir 4.
Sağlıklı beslenme için, işlenmemiş doğal malzemeler kullanmak, yağı minimum seviyede tutmak ve sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih etmek önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: