Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu küşlemenin faydaları şunlardır:
- Lezzet ve Yumuşaklık: Küşleme, etin yüzeyindeki yağ ve sinirleri çıkararak etin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar 12.
- Az Yağlı Hale Gelme: Küşleme işlemi, etin daha az yağlı hale gelmesine yardımcı olur 1.
- Pişirme Süresi: Etin daha yumuşak olması, pişirme süresini kısaltır 1.
- Besin Değeri: Kuzu küşleme, protein, B12 vitamini, demir ve çinko gibi mineraller açısından zengindir, bu da bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve kansızlığı önlemeye yardımcı olur 34.
- Sindirilebilirlik: Yağ oranının düşük olması, küşlemenin sindirilmesini kolaylaştırır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: