Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kurtlanan yiyeceklerin temizlenmesi için şu adımlar izlenebilir:
- Böceklerin ayıklanması: Yiyeceklerdeki böcekler tek tek ayıklanmalıdır 23.
- Sarımsak eklenmesi: Böceklenen pirinç veya diğer bakliyatların içine birkaç diş sarımsak eklenip iyice karıştırılmalıdır. Sarımsak kokusu, böceklerin uzaklaşmasına yardımcı olur 23.
- Suda bekletme: Ayıklama işleminden sonra yiyecekler su dolu bir kapta bekletilmelidir. Üste çıkan taneler mutlaka çöpe atılmalıdır, çünkü bu tanelerde bit ve kurtların yumurtaları olabilir 23.
- Yıkama: Yiyeceklerin yüzeyi temizlendikten sonra süzgeçten geçirilerek iyice yıkanmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: