Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kurtlu gıdaların önlenmesi için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Doğru Saklama: Bakliyat ve diğer gıdaları bez torbalarda saklamak, rutubet ve küf oluşumunu önler 14. Cam kavanozlar ise hava geçirgenliği nedeniyle tercih edilmemelidir.
- Sıcaklık ve Ortam: Saklama ortamı 18 derece civarında olmalı, güneş ışığından uzak ve karanlık bir yerde tutulmalıdır 1.
- Düzenli Kontrol: Gıdaların ayda bir kez kontrol edilmesi ve kurt, böcek veya küf görülmesi durumunda hemen temizlenmesi gerekir 3.
- Doğal Kovucular: Kavanozlara veya saklama kaplarına defne yaprağı veya kabuklanmış sarımsak koymak, böceklenmeyi önlemeye yardımcı olur 4.
- İşleme Yöntemleri: Kurtlu gıdalar, hayvan yemi veya bazı işleme yöntemleriyle değerlendirilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: