Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kumtel midi fırında piliç çevirme yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Tavuğu Hazırlama: Tavuğu yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın 1. Derin bir kapta bal, limon suyu, nişasta, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırın 1. Bu karışımı bir fırça yardımıyla tavuğun her tarafına sürün ve üzerini kapatarak buzdolabında 2-3 saat bekletin 1.
- Fırını Ayarlama: Fırını 200 dereceye ayarlayın 12.
- Pişirme: Fırının kızartma şişini, tavuğun ortasından boylamasına geçirin ve fırına yerleştirin 1. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek, tavuğun alt katına yerleştirin 1.
- Yan Malzemeler: Tavuk yarı yarıya piştiğinde susama bulanmış patatesleri ve iri doğranmış havuçları yağlı kağıdın üzerine dizin, tuz ve karabiber serpin 1.
- Pişirme Sonu: Tavuk iyice kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: