Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kumpirin içinde bulunabilecek mikroplar, genellikle bozulmuş malzemeler ve hijyen eksikliği nedeniyle ortaya çıkar 1.
Bazı mikroplar ve nedenleri:
- Clostridium botulinum bakterisi: Uygun koşullarda saklanmayan pişmiş patateslerde üreyerek botulinum toksini üretebilir 1.
- Salmonella: Çiğ veya az pişmiş et ve yumurta içeren malzemelerle bulaşabilir, şiddetli mide bulantısı ve karın ağrısına neden olabilir 2.
- E. Coli: Kirli su veya uygun olmayan koşullarda hazırlanan gıdalardan bulaşabilir, ishal ve mide kramplarına yol açabilir 2.
- Clostridium perfringens: Sıcak ortamda uzun süre beklemiş pişmiş gıdalarda üreyebilir, kısa sürede mide bulantısı ve ishale neden olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: