Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kumkuat reçelinin püf noktaları şunlardır:
- Acılığın giderilmesi: Kumkuatların acılığını almak için, haşlanıp suyu döküldükten sonra suda 2-3 saat bekletilmesi önerilir 124.
- Kaynatma süresi: Reçelin kıvamını alması için 20-25 dakika kısık ateşte pişirilmesi yeterlidir 12.
- Kıvam kontrolü: Reçelin kıvamını anlamak için bir tabağa az miktarda damlatılıp soğuması beklenebilir 2. Yayılmıyor ve hafifçe katılaşıyorsa, kıvam tutmuş demektir 2.
- Limon suyu ilavesi: Reçel ocaktan almadan 1-2 dakika önce limon suyu eklenmelidir 12.
- Dinlendirme: Hazırlanan reçel, sabaha kadar bekletilerek kıvamının oturması sağlanabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: