Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kumkuat reçelinin püf noktaları şunlardır:
- Meyve Seçimi: Taze, olgun ve lekesiz kumkuatlar kullanılmalıdır 4. Küçük ve parlak meyveler daha tatlı ve lezzetli olur 4.
- Hazırlık: Kumkuatlar iyice yıkanmalı, sapları ve yaprakları temizlenmelidir 4. Kabukları ince bir şekilde çentiklenmelidir 4.
- Şeker Oranı: Kumkuatların ağırlığının yarısı kadar şeker kullanmak idealdir 4. Şekerin çeşidi olarak esmer şeker kullanılması, reçele farklı bir aroma katabilir 4.
- Pişirme Süresi: Meyveler ve şeker bir tencereye konularak, orta ateşte kaynamaya bırakılmalıdır 4. Kaynadıktan sonra ateş kısılmalı ve yaklaşık 30-40 dakika pişirilmelidir 4. Kıvamını kontrol etmek için çay tabağına bir kaşık reçel alınıp soğuması beklenmelidir 1.
- Saklama: Reçel, cam kavanozlarda saklanmalı ve ağzı sıkıca kapatılmalıdır 4. Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilmesi, raf ömrünü uzatır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: