Çekme helvası yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 su bardağı un - 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı veya margarin - 1 su bardağı pudra şekeri Yapılışı: 1. Tabanları kalın bir tavaya unu ekleyin ve kısık ateşte rengi dönünceye kadar kavurun. 2. Kavurma işleminin ardından topakları yok etmek için unu süzgeçten geçirin. 3. Derin bir kap içerisine kavrulmuş unu ve pudra şekerini dökün, güzelce karıştırın. 4. Bu esnada tereyağı veya margarini tavada eritin. 5. Erittiğiniz yağı sıcak bir haldeyken unlu karışımın içerisine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 6. Unlu karışımı, kurabiye hamuru kıvamına gelinceye kadar karıştırın. 7. Ardından yuvarlak veya dikdörtgen bir kabın içerisine alın. 8. Daha sonra su bardağının arkasıyla hamurun üzerine bastırın ve sıkıştırın. 9. Hazırladığınız helvayı 2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.