Haşlanmış tavuklu makarna yapmak için gerekli malzemeler: 300 gr makarna (penne, spagetti, fiyonk veya tercih edilen başka bir çeşit); 300 gr tavuk göğsü (jülyen doğranmış); 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış); 2 diş sarımsak (ezilmiş); 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 su bardağı krema veya 1 su bardağı süt + 1 tatlı kaşığı un; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; Tuz (damak zevkine göre); Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar veya parmesan; 1 tutam ince doğranmış maydanoz (üzeri için). Yapılışı: 1. Büyük bir tencerede bol tuzlu su kaynatın ve makarnayı paketin üzerindeki süre kadar haşlayın. 2. Geniş bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını alın. 3. Tavuklar pişince soğanı ve sarımsağı ekleyin, soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. 4. Tavuklara krema (veya süt+un karışımı) ekleyin. 5. Süzülmüş makarnayı tavaya alın, sosla iyice karıştırın. 6. Sıcak olarak servis tabağına alın, üzerine kaşar peyniri veya parmesan ve doğranmış maydanoz serperek servis edin. Tavuklu makarna tarifinin farklı versiyonları için lezzet.com.tr, yemek.com ve nefisyemektarifleri.com gibi siteler ziyaret edilebilir.