Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Krem şantinin kıvamını ayarlamak için şu yöntemler uygulanabilir:
- Soğuk süt kullanımı: Krem şanti yaparken soğuk süt kullanmak, kıvamın daha koyu olmasını sağlar 23.
- Çırpma süresi: Krem şantiyi düşük hızda çırpıp kıvam aldığında hızı artırmak ve 3-4 dakikayı geçirmemek gerekir 3. Mikser kaldırıldığında tepeler oluşuyorsa, kıvam doğru demektir 3.
- Malzeme oranları: 1000 gram krem şanti için 500 gram süt veya su kullanmak, kıvamın daha kolay şekil almasını sağlar 3.
- Buzdolabında bekletme: Hazırlanan krem şanti, buzdolabında 1-2 saat dinlendirilerek katılaşması sağlanabilir 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: