Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Közde mısırın püf noktaları şunlardır:
- Taze mısır kullanımı: Mısırın taze olması, közlendiğinde daha lezzetli ve sulu olmasını sağlar 23.
- Kabukların tamamen çıkarılmaması: Mısırın kabuklarını tamamen çıkarmadan, yapraklarını biraz aralayarak közlemek, içindeki doğal tatları ve nemi korumasına yardımcı olur 2.
- Doğru pişirme yöntemi: Mısırları doğrudan közlerin üzerine koymak yerine, bir telin veya şişlerin üzerine koyarak pişirmek, is tadını ekstra sevenler için önerilir 2.
- Yağ kullanılmaması: Pişirme sırasında mısırları yağlamamak, sağlığa zararlı hale gelebilecek hidrojene doymuş yağlar oluşmasını önler 2.
- Ara ara çevirme: Mısırları közlerken ara ara çevirerek her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlamak önemlidir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: