Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kozalak pastası yapmak için gerekli malzemeler:
- 250 g kakaolu pirinç patlağı 14;
- 125 g tereyağı veya margarin 1;
- 2 yemek kaşığı çilek reçeli suyu 1;
- 2 yemek kaşığı kakao 1;
- 80 g bitter çikolata 1;
- Pudra şekeri 1.
Yapılışı:
- Teflon bir tencereye tereyağını koyun, ardından bitter çikolatayı ekleyin ve çilek reçelini, kakaoyu ilave edip homojen bir karışım olana kadar karıştırın 14.
- Karışım soğumaya başladığında pirinç patlağını ekleyip karıştırın 14.
- Limon sıkacağının iç kısmına bu karışımı doldurup bastırın ve bir tepsiye ters çevirin 14. Böylelikle pasta kozalak şeklini alacak.
- Karışım bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın 4.
- İyice soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin 1.
- Buzdolabında 1 saat kadar bekletip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: