• Buradasın

    Kozalak pastası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kozalak pastası yapmak için gerekli malzemeler:
    • Keki için 1:
      • 4 adet yumurta 1;
      • 1 çay bardağı toz şeker 1;
      • 1 fiske tuz 1;
      • 1 çay bardağı süt (125 ml) 1;
      • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml) 1;
      • 1 paket vanilya 1;
      • 1 paket kabartma tozu 1;
      • 3 yemek kaşığı tepeleme kakao 1;
      • 1 su bardağı un 1.
    • Kreması için 1:
      • 200 ml krema 1;
      • 80 gr bitter çikolata 1.
    • Dışı için 1:
      • Çikolatalı mısır gevreği 1.
    Yapılışı:
    1. Kek harcı için yumurtanın aklarını ve tuzu bir kap içerisine alarak köpük köpük olana kadar çırpın 1.
    2. Ayrı bir kap içerisine yumurta sarıları ve şekeri alarak çırpın 1.
    3. Yumurta sarılarının içerisine süt, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin 1.
    4. Yumurta aklarını da yavaş yavaş yumurta sarılarının üzerine ekleyerek spatula ile aşağıdan yukarıya doğru karıştırın 1.
    5. Hazır olan kek harcını COOK Kesilmiş Pişirme Kağıdı serdiğiniz tepsiye dökün 1.
    6. Önceden ısıtılmış 160 °C fırında, alt üst fansız ayarda 40 dakika pişirin 1.
    7. Pişen ve oda sıcaklığına gelen keki elinizle güzelce ufalayın 1.
    8. Kreması için sos tavasına sıvı kremayı alın, ısıtın ve üzerine doğradığınız çikolataları ekleyerek eritin 1.
    9. Ufaladığınız kekin üzerine çikolatalı kremanızı dökün ve güzelce karıştırın 1.
    10. Elinizle mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp armut şekli verin ve mısır gevreklerini dik dik batırın 2.
    11. Arzuya göre pudra şekeri serpin 2.
    Kozalak pastanız hazır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kozalak tatlısına hangi çikolata konur?

    Kozalak tatlısı yapımında karamelli çikolata veya sütlü çikolata kaplı karamel ve nugalı bar kullanılabilir.

    Kozalak tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Kozalak tatlısı malzemeleri: 250 gram mısır gevreği; 5 adet metro çikolata; 3 yemek kaşığı süzme bal; 3 yemek kaşığı tereyağı. İsteğe bağlı malzemeler: yarım su bardağı çekilmiş fındık; 2 yemek kaşığı pudra şekeri. Malzemeler, damak tadına göre alternatiflerle değiştirilebilir.

    Kozalak pastası kaç gün dayanır?

    Kozalak pastası, açıkta 2 gün, buzdolabında 1 hafta ve buzlukta 4-6 ay kadar dayanabilir. Pastanın dayanma süresi, saklama koşullarına ve içinde kullanılan malzemelere bağlı olarak değişebilir. Özellikle bol miktarda krema içeren pastalar daha çabuk bozulabilir.