Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kozalak pastası yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Kek harcı için yumurtanın aklarını ve tuzu bir kap içerisine alarak köpük köpük olana kadar çırpın 1.
- Ayrı bir kap içerisine yumurta sarıları ve şekeri alarak çırpın 1.
- Yumurta sarılarının içerisine süt, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin 1.
- Yumurta aklarını da yavaş yavaş yumurta sarılarının üzerine ekleyerek spatula ile aşağıdan yukarıya doğru karıştırın 1.
- Hazır olan kek harcını COOK Kesilmiş Pişirme Kağıdı serdiğiniz tepsiye dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 160 °C fırında, alt üst fansız ayarda 40 dakika pişirin 1.
- Pişen ve oda sıcaklığına gelen keki elinizle güzelce ufalayın 1.
- Kreması için sos tavasına sıvı kremayı alın, ısıtın ve üzerine doğradığınız çikolataları ekleyerek eritin 1.
- Ufaladığınız kekin üzerine çikolatalı kremanızı dökün ve güzelce karıştırın 1.
- Elinizle mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp armut şekli verin ve mısır gevreklerini dik dik batırın 2.
- Arzuya göre pudra şekeri serpin 2.
Kozalak pastanız hazır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: