Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Koyun yoğurdunun bazı farkları:
- Besin değeri: İnek yoğurduna büyük oranda benzerlik gösterse de koyun yoğurdunda kalsiyum ve yağ oranı daha yüksektir 2.
- Kıvam: Küçük yağ globülleri içermesi nedeniyle diğer yoğurt türlerine kıyasla daha yoğun ve kremamsı bir kıvama sahiptir 24.
- Sindirim kolaylığı: Küçük yağ globülleri, koyun yoğurdunun sindirimini diğer yoğurt türlerine göre daha kolay hale getirir 2. Bu nedenle, laktoz intoleransı olan kişiler için daha uygun bir seçenektir 2.
- Lezzet: Kendine özgü yoğun ve kremamsı bir yapısı vardır 4.
- İyot kaynağı: Koyun yoğurdu, ideal bir iyot kaynağıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: