Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Koyun eti, kendine has bir kokuya sahiptir çünkü koyunlar meralarda ve otlaklarda çeşitli otlarla beslenir 24. Bu otların tat ve kokuları, etin içine geçer ve kokuya neden olur 3.
Ayrıca, koyun etinin kokmasının diğer nedenleri arasında:
- Hayvanın yaşı 1. Yaşlı koyunların eti daha yoğun kokuya sahiptir 1.
- Yağ oranı 1. Fazla yağlı parçalar daha çok kokar 1.
- Kesim ve saklama koşulları 1. Hayvanın kesim sonrası uygun şekilde dinlendirilmemesi ve yanlış saklama koşulları kokuya yol açabilir 1.
- Kanın iyi akıtılmaması 1. Ette kalan kan, pişirme sırasında kokunun artmasına sebep olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: