Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Koyun bölümleri şunlardır:
- But: Koyunun arka ayaklarında yer alan, yağsız ve yumuşak etli bölümdür 14.
- Kol: Koyunun ön bacaklarının üst kısımları, kaslı ve ince yağ dokularını içeren et türüdür 14.
- Kaburga: Pirzola ve filetonun tamamını kapsayan, bütün göğüs kafesini içeren kısımdır 14.
- Kelle: Koyunun baş kısmı, genellikle tütsülenme yöntemiyle pişirilir 14.
- İncik: But ve kol kısmının arkasında bulunan, kemikli bir yapıya sahip et türüdür 14.
- Paça: Koyunun ayakları, sağlığa faydalı olup çorba halinde tüketilir 14.
- Sakatat: Koyun ve kuzunun tüketime uygun iç organları, ciğer, böbrek, dalak ve işkembe gibi 14.
- Uykuluk: Koyunun timus ve pankreas bezleri 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: