Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konya'da yöresel kahvaltılık olarak aşağıdaki lezzetler tercih edilebilir:
- Mevlana Böreği: Üçgen şeklinde, iç harcında peynir veya kıyma kullanılan bir börektir 12.
- Çebiç: Kuzu ciğerinden yapılan ve ızgarada pişirilen bir yemektir, genellikle bulgur pilavı ile servis edilir 13.
- Batırık: Mercimek köftesine benzeyen, bulgur, kuru soğan, domates salçası ve menengiç gibi malzemelerle hazırlanan bir yemektir 2.
- Papara: Bayat ekmeklerin üzerine tulum peyniri, salça sosu ve yoğurt dökülerek yapılan bir lezzettir 3.
- Kaygana: Ispanak, kabak ve kaşar peyniri gibi malzemelerle yapılan, gözleme çeşidi bir kahvaltılıktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: