Buradasın
Kocakarı gerdani tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kocakarı Gerdanı Tatlısı Tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt 12
- 1 su bardağı yoğurt 12
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 12
- 2 çay kaşığı tuz 12
- 1 paket karbonat 12
- 250 gr margarin 1
- 1 su bardağı nişasta 12
- Alabildiğince un 1
İç Malzemesi:
Şerbeti İçin:
Hazırlanışı:
- Unun ortasını havuz gibi açarak kenarlarına karbonat serpin 12.
- Ortasına süt, yoğurt, zeytinyağı ve tuz ekleyip yoğrurun 12.
- Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince yoğurma kabının üzerini nemli bir bezle kapayarak dinlendirin 12.
- Daha sonra hamuru parçalara bölüp nişasta yardımıyla ince ince açın 12.
- Açılan yufkaların ortasına fındık serpip oklavaya gevşek bir şekilde sararak oklavanın iki kenarından içeriye doğru yufkayı büzerek oklavadan çıkarın ve 3 cm büyüklüğünde kesip tepsiye dizin 12.
- Tereyağını eritip tepsinin üzerine dökün ve ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin 12.
- Piştikten sonra soğutulan tatlının üzerine hazırlanan ılık şerbeti dökün ve servis yapın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: