Kocakarı Gerdanı Tatlısı Tarifi: Malzemeler: - 1 su bardağı süt - 1 su bardağı yoğurt - Yarım çay bardağı zeytinyağı - 2 çay kaşığı tuz - 1 paket karbonat - 250 gr margarin - 1 su bardağı nişasta - Alabildiğince un İç Malzemesi: - 3 su bardağı kıyılmış fındık - Tereyağı Şerbeti İçin: - 2 su bardağı şeker - Su - Limon suyu Hazırlanışı: 1. Unun ortasını havuz gibi açarak kenarlarına karbonat serpin. 2. Ortasına süt, yoğurt, zeytinyağı ve tuz ekleyip yoğrurun. 3. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince yoğurma kabının üzerini nemli bir bezle kapayarak dinlendirin. 4. Daha sonra hamuru parçalara bölüp nişasta yardımıyla ince ince açın. 5. Açılan yufkaların ortasına fındık serpip oklavaya gevşek bir şekilde sararak oklavanın iki kenarından içeriye doğru yufkayı büzerek oklavadan çıkarın ve 3 cm büyüklüğünde kesip tepsiye dizin. 6. Tereyağını eritip tepsinin üzerine dökün ve ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 7. Piştikten sonra soğutulan tatlının üzerine hazırlanan ılık şerbeti dökün ve servis yapın.