Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
KOAH hastalarının tüketmemesi gereken bazı gıdalar şunlardır:
- Rafine karbonhidratlar ve şeker: Un, şeker ve nişasta içeren gıdalar karbondioksit üretimini artırdığı için azaltılmalıdır 14.
- Tuzlu yiyecekler: Turşu, tuzlu soslar, cips ve işlenmiş gıdalar vücutta su tutulmasına neden olarak nefes almayı zorlaştırabilir 14.
- Yağlı ve baharatlı gıdalar: Fast food ürünleri, margarin ve kremalı soslar gibi sağlıksız yağlar ve baharatlar içeren gıdalardan kaçınılmalıdır 4.
- Gaz yapan gıdalar: Kuru baklagiller, lahana, karnabahar ve brokoli gibi sebzeler şişkinliğe yol açarak diyafram üzerindeki baskıyı artırabilir 14.
- Süt ve süt ürünleri: Bazı hastalarda süt ve süt ürünlerinin tüketimi mukus üretimini artırarak solunum yollarını tıkayabilir 4.
KOAH hastalarının beslenme düzeni hakkında bir uzmana danışmaları önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: