Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) meşhur olan bazı yemek takımları şunlardır:
- Şeftali Kebabı: Kuzu veya keçi etinden yapılan, ince bağırsak içine sarılan ve kömür ateşinde pişirilen bir kebap türüdür 14.
- Hellim Peyniri: Hem taze hem de ızgara olarak tüketilen, tuzlu ve elastik bir peynirdir 13.
- Molehiya: Özel bir yeşil bitki olan molehiya yapraklarının tavuk veya kuzu etiyle pişirilmesiyle yapılan bir yemektir 13.
- Kleftiko: Fırında uzun süre pişirilen kuzu eti yemeği, sebzeler ve baharatlarla zenginleştirilir 13.
- Pirohu: Yoğurt ve kıyma ile hazırlanan, mantıya benzeyen bir hamur işidir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: