Kivi kurutmak için üç ana yöntem kullanılabilir: kurutucu, fırın ve hava fritözü .
Yöntemler ve adımlar:
- Kurutucu:
- Kivileri soyun ve 1/4 veya 1/2 inçlik diskler halinde dilimleyin .
- Dilimleri gıda kurutucusunun tepsilerine yerleştirin, hava sirkülasyonu için aralarında boşluk bırakın .
- Kurutucuyu 135 dereceye ayarlayın ve 6 ila 12 saat kurutun .
- Kurutulmuş kiviyi yeniden kapatılabilir bir poşette saklayın .
- Fırın:
- Kivileri soyun ve dilimleyin .
- Dilimleri bir fırın tepsisine yerleştirin, üst üste gelmemelerine dikkat edin .
- Fırını 80-100 derece arasında ayarlayın ve iyice kuruduktan sonra soğumaya alın .
- Hava Fritözü:
- Fritözü 130°F'ye ısıtın .
- Kivi dilimlerini hava fritözü sepetine tek sıra halinde yerleştirin ve dört saat kurutun .
- Fritözünüzün susuzlaştırma ayarı varsa, bu seçeneği kullanın .