Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kirpi balığının tadı, uygun şekilde hazırlandığında oldukça lezzetli olarak tanımlanmaktadır 3.
Ancak, kirpi balığı ve larvalarını yemenin diğer canlılar açısından son derece tehlikeli olduğu, çünkü bu balıkların zehir içerdiği bilinmektedir 23.
Kirpi balığındaki tetrodotoksin adı verilen toksin, balığın tüm vücuduna yayılmıştır ancak yoğun olarak karaciğer gibi iç organlarında ve bağırsaklarında bulunur 23.
Eğitimli bir aşçı tarafından uygun şekilde hazırlansa bile, kirpi balığı yemenin felç edici etkilerinden her yıl yaklaşık yarım düzine insan hayatını kaybetmektedir 3.
Bu nedenle, kirpi balığının yenilmesi genellikle önerilmez.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: