Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı mercimeğin kurtlu olduğunu anlamak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Görsel Muayene: Mercimeklerin dış yüzeyinde delikler veya çürümüş alanlar görülebilir 12.
- Dokusal Değerlendirme: Kurtlu mercimekler, normal mercimeklerden daha yumuşak bir dokuya sahip olabilir 1.
- Koku Testi: Kurtlu mercimek, bozulmuş bir kokuya sahip olabilir 12.
- Su Testi: Bir miktar mercimeği su dolu bir kabın içine koymak, kurtlu mercimekleri ayırt etmenin bir başka yöntemidir 13. Kurtlu olanlar suyun yüzeyine çıkma eğilimindedir.
Bu belirtiler varsa, kurtlanmış mercimekleri tüketmekten kaçınılmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: