Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kiritsuke bıçağının bazı farkları:
- Şekil: Kare bıçak, açılı uç ve tek eğimli kenar 1.
- Kullanım Alanı: Balık filetosu çıkarma, sebze ve meyve doğrama, et ve tavuk dilimleme gibi çok yönlü kullanım 13.
- Boyut: Genellikle uzun bir bıçağa sahiptir 13.
- Bileme: Tek yönlü bileme ile son derece keskin hale gelir ve uzun süre keskinliğini korur 3.
- Çelik: Karbon çeliği, paslanmaz çelik ve Şam çeliği gibi çeşitli çeliklerden üretilebilir 3.
Kiritsuke, gyuto ve santoku bıçaklarıyla benzerlik gösterse de, gyuto bıçaklarından daha uzun ve tek kenarlıdır; santoku bıçaklarından ise daha geniş bir bıçağa sahiptir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: