Kırım'da yemek olarak şu lezzetler öne çıkmaktadır: Şırbörek (çiğbörek): Hamur içine kıyma, soğan ve karabiber konarak yapılan bir yemek. Lagman: İri koyun eti, sebze ve erişteden yapılan bir çorba. Mantı: Genellikle yoğurtla değil, acıka veya krema ile servis edilir. Lüle kebabı: Urfa kebabına benzeyen bir lezzet. Şaşlık: Kuzu veya domuz etinden yapılan bir yemek. Borshch çorbası: Ana malzemesi pancar olan bir çorba. Banosh: Mısır unu ile hazırlanan, kuymağı andıran bir yemek. Uzvar: Hoşaf olarak bilinen, meyve kaynatılmasıyla yapılan bir içecek. İçecek olarak ise Kırım'da Türk kahvesi, bazen soğuk olarak süt veya kaymak eklenerek içilir. Kırım'da ayrıca balık ve şarap da popülerdir; şehirde taze balık ve yerel şarap markaları olan Massandra, Inkerman, Magarach, Novy Svet, Koktebel gibi ürünler bulunabilir.