Kiremitte balık pişirmek için en güzel tariflerden biri kiremitte alabalık tarifidir. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı: Malzemeler: - 1 adet taze alabalık - 1 adet kuru soğan - 1 adet domates - 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi - 3 diş sarımsak - 1 yemek kaşığı tereyağı - 1 adet limon Yapılışı: 1. Balığın içini ve dışını temizleyip, bol su ile yıkayın. 2. Soğan ve domatesleri çok büyük olmayacak şekilde doğrayın, sarımsakları ince ince kesin. 3. Balığı kiremit çömleğe koyun, etrafına sebzeleri dizin. 4. Üzerine tereyağı sürüp, limon kabuklarını ekleyin. 5. Kaşar rendesini balığın üzerini kaplayacak şekilde ilave edin ve 30 dakika pişirin. 6. Balık piştikten sonra kiremit ile sıcak servis edin. Bu tarif, balığın doğal lezzetini koruyarak pişirilmesini sağlar ve yemeğin daha lezzetli ve sulu olmasını sağlar.