• Buradasın

    Kiraz sapına ne kadar su konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kiraz sapı çayı için 1 yemek kaşığı kiraz sapı üzerine 1 büyük fincan (yaklaşık 2 su bardağı) kaynar su eklenir 13.
    Kaynatma işlemi, çayın besin özelliklerinin kaybolmasına neden olabileceğinden, kaynatma yerine suyun kaynamasının ardından 5-10 dakika demlemeye bırakılması önerilir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kiraz sapı çayı nasıl demlenir?

    Kiraz sapı çayı demlemek için gerekli malzemeler: 1 tutam kurutulmuş kiraz sapı; 1,5-2 su bardağı su. Hazırlanışı: 1. Kiraz saplarını temiz bir tepsinin veya kağıdın üzerine yayarak güneşte kurutun. 2. Kuruyan sapları hava almayacak şekilde cam bir kavanoza veya bez bir torbaya kaldırın. 3. Cezveye veya küçük bir sos tenceresine suyu alın ve içine kiraz sapını ekleyip 5-10 dakika kaynatın. 4. Süzdürüp içinden kiraz saplarını ayırdığınız çayı biraz ılıttıktan sonra içebilirsiniz. Kişi sayısına göre malzeme miktarlarını aynı oranda artırabilirsiniz. Önemli not: Ciddi bir rahatsızlığınız varsa, tedavi amaçlı olarak kiraz sapı çayı tüketmemeli, doktorunuza danışmadan düzenli olarak tüketmeye başlamamalısınız.