Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kilis'in sarımsak aşı tarifi:
Malzemeler:
- 500 g yağsız kuşbaşı et 2;
- 1 kg taze sarımsak 23;
- 2 kg koyun yoğurdu 2;
- 1 yumurta 23;
- 1 çorba kaşığı un 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2.
Yapılışı:
- Yemeğe başlamadan 4-5 saat önce yoğurdun üzerine 1 çorba kaşığı tuz ve 3 su bardağı su konarak bez bir torba ile suyu süzülür 2.
- Et, sıvı yağla birlikte tencerede kavrulur ve üzerine 6 su bardağı su ilave edilerek düdüklü tencerede etler yumuşayıncaya kadar pişirilir 2.
- Sarımsaklar soyulur, yıkanır ve 3 cm boyunda doğranır 2.
- Pişen etin üzerine sarımsaklar eklenerek 5-10 dakika pişirilir 2.
- Süzülen yoğurt çelik bir tencereye alınır 2. İçine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı un ve 1 yumurta eklenerek iyice karıştırılır 2.
- Kısık ateşte sürekli karıştırılarak kaynatılır ve ateşten alınır 2.
- Yemeğin suyundan birkaç kepçe yoğurda karıştırılır ve yoğurt yemeğe ilave edilir 2.
- Üzerine karabiber serpilir 2.
- Firik pilavı veya bulgur pilavı ile servis yapılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: