• Buradasın

    Kilis fırın yapması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kilis Fırın Yapması Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 2,5 su bardağı ince bulgur 1
    • 1 çay bardağı irmik 1
    • 250-300 gram kıyma 1
    • 2 adet haşlanmış patates 1
    • 1 adet büyük boy soğan 1
    • 1 yemek kaşığı domates salçası 1
    • 1 yemek kaşığı biber salçası 1
    • 1 su bardağı zeytinyağı 1
    • 1 tutam tuz 1
    • 1 tatlı kaşığı toz biber 1
    • 1 tatlı kaşığı kuru nane 1
    • 1 tatlı kaşığı kimyon 1
    Yapılışı:
    1. İnce bulguru yoğurma kabına alıp sıcak su ile yıkayın ve iyice süzün 1.
    2. Tüm malzemeleri bulgura ekleyip güzelce yoğurun 1.
    3. Buzdolabında yarım saat dinlendirin 1.
    4. Köfte harcından mandalina büyüklüğünde parçalar alıp el ıslatarak avuç arasında bastırarak yuvarlayın 1.
    5. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin 1.
    Alternatif olarak, sitti simidi (ince bulgurun daha küçüğü) ile yapılan bir Fırın Yapması tarifi de mevcuttur 2:
    Malzemeler:
    • 1 kg dana kıyma 2
    • 2 kg sitti simidi 2
    • 2 kg patates 2
    • 3 adet büyük boy soğan 2
    • Yarım kg iç yağı 2
    • 1 kg zeytinyağı 2
    Yapılışı:
    1. Zeytinyağını ısıtıp iç yağını ekleyin ve soğutun 2.
    2. Bir kaseye bulgur, et ve baharatları koyup ıslatın 2.
    3. Zeytinyağını da ekleyip tekrar yoğurun 2.
    4. Hamur gibi olunca, köfteleri elinize top şeklinde alıp iki avucunuzun arasında yaparak şekil verin 2.
    5. Fırın tepsisini az yağlayıp yapmaları tepsiye dizin 2.
    6. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişirin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: