Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kilis fırın yapması yapmak için gerekli malzemeler:
- 8 su bardağı sitti simidi veya simit 13;
- 750 gram iki kere çekilmiş köftelik et 13;
- 2 su bardağı zeytinyağı 13;
- 2-3 çorba kaşığı domates salçası 13;
- 2-3 çorba kaşığı biber salçası 13;
- 3 çorba kaşığı kuru nane 13;
- 1 çorba kaşığı tuz 13;
- 1 çorba kaşığı kimyon 13;
- 2 kuru soğan 13;
- 1 kibrit kutusu bayat ekmek içi veya iç yağ 13.
Yapılışı:
- Zeytinyağı tavaya konur, hafif dumanlanınca bir parça iç yağ atılır ve pembeleşince yağdan çıkarılır 13.
- Simit geniş bir tepsiye konur, küçük küçük doğranmış soğan ve tuz ilave edilir, 2 dakika yoğrulur 13.
- Ara sıra avuç avuç soğuk su alınarak simit yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika yoğrulur 13.
- Et ilave edilerek biraz daha yoğrulur, et makinası ile yapılacaksa önce ıslatılmış simit ve soğan iki kez çekilir, sonra kıyma eklenir ve bir kez daha çekilerek kolayca hazırlanır 13.
- Köfteye soğutulmuş zeytinyağı, domates ve biber salçası, nane, kimyon ilave edilerek yoğrulur 13.
- Limon büyüklüğünde parçalar alınıp iki avuç arasında bir parmak kalınlığında yuvarlak yapmalar hazırlanır 13.
- Fırın tepsisi zeytinyağı ile yağlanır, köfteler bir parmak ara ile dizilir 13.
- Önceden ısıtılmış 250 derece fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilir 13.
- Sıcakken bir tencereye dizilir, terlememesi için üzerine temiz bir bez örtülür ve kapağı kapatılarak yumuşaması sağlanır 13.
Ayrıca, Kilis fırın yapması için aşağıdaki siteler de kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: