Buradasın
Kilis fırın yapması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kilis Fırın Yapması Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı ince bulgur 1
- 1 çay bardağı irmik 1
- 250-300 gram kıyma 1
- 2 adet haşlanmış patates 1
- 1 adet büyük boy soğan 1
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1
- 1 yemek kaşığı biber salçası 1
- 1 su bardağı zeytinyağı 1
- 1 tutam tuz 1
- 1 tatlı kaşığı toz biber 1
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 1
- 1 tatlı kaşığı kimyon 1
Yapılışı:
- İnce bulguru yoğurma kabına alıp sıcak su ile yıkayın ve iyice süzün 1.
- Tüm malzemeleri bulgura ekleyip güzelce yoğurun 1.
- Buzdolabında yarım saat dinlendirin 1.
- Köfte harcından mandalina büyüklüğünde parçalar alıp el ıslatarak avuç arasında bastırarak yuvarlayın 1.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirin 1.
Alternatif olarak, sitti simidi (ince bulgurun daha küçüğü) ile yapılan bir Fırın Yapması tarifi de mevcuttur 2:
Malzemeler:
- 1 kg dana kıyma 2
- 2 kg sitti simidi 2
- 2 kg patates 2
- 3 adet büyük boy soğan 2
- Yarım kg iç yağı 2
- 1 kg zeytinyağı 2
Yapılışı:
- Zeytinyağını ısıtıp iç yağını ekleyin ve soğutun 2.
- Bir kaseye bulgur, et ve baharatları koyup ıslatın 2.
- Zeytinyağını da ekleyip tekrar yoğurun 2.
- Hamur gibi olunca, köfteleri elinize top şeklinde alıp iki avucunuzun arasında yaparak şekil verin 2.
- Fırın tepsisini az yağlayıp yapmaları tepsiye dizin 2.
- Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: