• Buradasın

    Kilis fırın yapması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kilis fırın yapması yapmak için gerekli malzemeler:
    • 8 su bardağı sitti simidi veya simit 13;
    • 750 gram iki kere çekilmiş köftelik et 13;
    • 2 su bardağı zeytinyağı 13;
    • 2-3 çorba kaşığı domates salçası 13;
    • 2-3 çorba kaşığı biber salçası 13;
    • 3 çorba kaşığı kuru nane 13;
    • 1 çorba kaşığı tuz 13;
    • 1 çorba kaşığı kimyon 13;
    • 2 kuru soğan 13;
    • 1 kibrit kutusu bayat ekmek içi veya iç yağ 13.
    Yapılışı:
    1. Zeytinyağı tavaya konur, hafif dumanlanınca bir parça iç yağ atılır ve pembeleşince yağdan çıkarılır 13.
    2. Simit geniş bir tepsiye konur, küçük küçük doğranmış soğan ve tuz ilave edilir, 2 dakika yoğrulur 13.
    3. Ara sıra avuç avuç soğuk su alınarak simit yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika yoğrulur 13.
    4. Et ilave edilerek biraz daha yoğrulur, et makinası ile yapılacaksa önce ıslatılmış simit ve soğan iki kez çekilir, sonra kıyma eklenir ve bir kez daha çekilerek kolayca hazırlanır 13.
    5. Köfteye soğutulmuş zeytinyağı, domates ve biber salçası, nane, kimyon ilave edilerek yoğrulur 13.
    6. Limon büyüklüğünde parçalar alınıp iki avuç arasında bir parmak kalınlığında yuvarlak yapmalar hazırlanır 13.
    7. Fırın tepsisi zeytinyağı ile yağlanır, köfteler bir parmak ara ile dizilir 13.
    8. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilir 13.
    9. Sıcakken bir tencereye dizilir, terlememesi için üzerine temiz bir bez örtülür ve kapağı kapatılarak yumuşaması sağlanır 13.
    Ayrıca, Kilis fırın yapması için aşağıdaki siteler de kullanılabilir:
    • kulturportali.gov.tr 1;
    • nefisyemektarifleri.com 2;
    • kilispostasi.com 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: