Ketoya başlayanlar, aşağıdaki besinleri tüketmelidir: Hayvansal proteinler: Kırmızı et, tavuk, balık, hindi, yumurta, peynir, et-tavuk kemiği suyu, sakatatlar. Sağlıklı yağlar: Zeytinyağı, tereyağı, Hindistan cevizi yağı, sade yağ (ghee), çörek otu yağı, MCT yağı ve MCT tozu, avokado. Düşük karbonhidratlı sebzeler: Tüm yapraklı sebzeler-yeşillikler, salatalık, brokoli, karnabahar, lahana, kabak, mantar, yeşil biber, bamya, limon. Organik meyveler: Ahududu, yaban mersini, çilek ve kızılcık (ketozise uyum sağladıktan sonra az miktarda). Kaçınılması gereken besinler ise şunlardır: Tahıllar, baklagiller, yüksek karbonhidratlı meyveler, nişastalı sebzeler, şeker ve şekerli yiyecekler, alkollü içecekler. Ketojenik diyeti uygulamadan önce bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.