Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kefirli yulafın ne zaman yenmesi gerektiği hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, yulafın genel olarak sabah, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebileceği bilinmektedir 12.
Yulaf, özellikle sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilen bir besindir 12. Ancak, öğle yemeğinde ağır besinler tüketildiyse, akşam yulaf yemek de olumlu sonuçlar verebilir 2.
Yulafı süt veya yoğurtla karıştırarak, smoothie içinde veya haşlayarak lapa haline getirerek tüketmek mümkündür 13.
Yulaf tüketmeden önce, içeriğindeki fitik asitlerin etkisini azaltmak için yulafı limonlu veya sirkeli su ya da süt içerisinde 24 saat bekletmek veya pişirmek önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: