Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Keçi boynuzu suyu hazırlamak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Bir tencerenin içine 500 mililitre içme suyu aktarın ve kaynamaya başlayın 3.
- Kaynar suyun altını kısın veya kapatın 3.
- Sert yapıdaki kurutulmuş keçi boynuzlarını parçalayın ve tencereye ilave edin 3.
- Tencerenin kapağı kapalı şekilde 2-3 dakika kaynatın 3.
- Ocağı kapatın ve 15-20 dakika demlenmesini bekleyin 3.
- Bir süzgeç yardımıyla temiz bir sürahiye veya kaba karışımı dökün 3.
Keçi boynuzu kürünün hazırlanışı için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Yarım litre suyu bir kap içerisinde kaynatın 2.
- Keçi boynuzlarını küçük parçalar hâline getirerek kaynayan suyun içine atın 2.
- Tencerenin kapağını kapatarak 3 dakika kısık ateşte tutun 2.
- Süre sonunda tencereyi ocaktan alın ve ağzı kapalı şekilde 20 dakika demlenmeye bırakın 2.
- Demlendikten ve ılıdıktan sonra karışımı bir kavanoza süzün 2.
Keçi boynuzu kürü, kronik hastalığı olanlar, ilaç kullananlar ve şeker hastaları için sakıncalı olabilir 2. Bu nedenle, uygulamadan önce bir doktora danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: