Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kebap çeşitleri şunlardır:
- Adana Kebap: Kuzu kıyması, kuyruk yağı, kırmızı biber ve baharatlarla hazırlanır, şişe geçirilerek ızgarada pişirilir 12.
- Urfa Kebap: Adana kebaba benzer, ancak daha az baharatlıdır ve acısızdır 1.
- Şiş Kebap: Kuzu veya dana etinin kuşbaşı doğranarak şişe dizilip ızgarada pişirilmesiyle yapılır 1.
- İskender Kebap: Döner kebabın tereyağı ve domates sosuyla servis edilmesiyle oluşur 12.
- Cağ Kebabı: Kuzu etinin yatay bir şişte ağır ağır pişirilmesiyle yapılır 1.
- Testi Kebabı: Kuzu veya dana eti, sebzeler ve baharatlar ile birlikte bir testi içinde pişirilir 12.
- Beyti Kebap: Kuzu kıyması veya kuşbaşı etin, ince lavaşa sarılması ve ızgarada pişirilmesiyle yapılır 1.
- Patlıcan Kebabı: Dilimlenmiş patlıcanlar ve kıyma şişe dizilerek ızgarada pişirilir 1.
- Balaban Kebap: İskender kebabına benzeyen, kuzu etinin özel soslarla ve yoğurtla servis edilmesiyle hazırlanan bir kebap türüdür 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: