Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evet, hamur kaynar suda pişebilir. Örneğin, su böreği hamurunun pişirilmesi için kaynar suya batırılması ve yaklaşık 30-60 saniye bekletilmesi gerekir 4. Ayrıca, pişi gibi hamur işleri de kaynar su kullanılarak yapılabilir 5.
Kaynar suda hamur pişirirken dikkat edilmesi gerekenler:
- Süre: Hamurun fazla veya az pişirilmemesi gerekir; fazla kaynatma hamurun elastik yapısının kaybolmasına, az kaynatma ise hamurun yeterince pişmemesine neden olabilir 4.
- Tuz: Kaynar suya tuz eklemek, hamurun lezzetini artırır ve hafifçe tuzlanmasını sağlar 4.
- Şoklama: Kaynar sudan çıkarılan hamur, hemen soğuk suya batırılarak şoklanmalıdır. Bu işlem, hamurun fazla pişmesini ve yapışmasını önler 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: